Din handlekuv

Se produkter

Din handlekurv er tom.

Logg inn

Se produkter

Om forretningen

Persisk Teppegalleri finner du i Kjøpmannsgata 23. Her har vi holdt til siden 1987 – og tilbyr alt innen persiske og orientalske håndknyttede tepper.

Innehaver, Asgar Hafzi, reiser selv til Iran og kjøper inn tepper i nomadeområder og på landsbygda. Store innkjøp og direkte import gir lave priser. På denne måten kan Persisk Teppegalleri presentere et utvalg som består av unike kvalitetstepper i alle størrelser, kvaliteter og prisklasser.

Vår spesialitet er persiske tepper – men vi har også et spennende utvalg av flotte, håndknyttede tepper fra Afghanistan, Turkmenistan og Pakistan.

Vi tar selvfølgelig også imot tepper til rens, reparasjon og taksering.

Om Innehaver, Asgar Hafzi.

På slutten av 70-tallet dro Asgar fra Mianeh i det nordvestlige Persia til Norge for å studere telekommunikasjon ved høgskolen i Stavanger. Han trivdes veldig godt med studiet og hadde det veldig hyggelig sammen med de andre studentene.

Ved endt studie fikk han rask jobb som elektroingeniør, noe han var heldig med da det ikke var enkelt på den tiden for innvandrere. Etter hver arbeidsdag brukte han mye tid på å repetere tidligere notater fra skoletiden, samt lese seg opp på nye emner relatert til jobben. Han  lærte noe nytt hver dag på jobben, men siden arbeidet var lite sosialt valgte han å slutte. Han er veldig glad i kontakt med folk og valgte da å bytte ut yrket sitt med hobbyen sin.

Han kom til Trondheim i 1987 og startet butikken i august det samme året. Han ble da teppeselger på heltid. Allerede som 7-åring fikk han lære teppeknytting av sin bestemor, og har siden da hatt en stor kjærlighet og lidenskap for faget.

“Skal du kjøpe et teppe er det viktig å ha en dialog om det. Teppets farger bør fange din kjærlighet og oppmerksomhet. Et salongteppe i fin kvalitet tar to menn cirka et år å lage. Arbeidet er på lik linje med ingeniøryrket, en kunst som krever nøyaktighet”.

Det er ingen tvil om at dette er ren lidenskap for innehaver Asgar Hafzi. Ved å oppsøke små landsbyer og nomadeområder i Persia, der teppene knyttes, finner han sjeldne, antikke og virkelig vakre tepper. Han forteller at spenningen ved å jakte på slike skatter gjør jobben til sin lidenskap.

I løpet av årene mellom 1988 og 1992 hold han flere kurs i Trondheim hvor han lærte bort kunsten å knyte tepper. Alt dette samtidig som han drev en svært vellykket butikk i kjernen av Trondheim.

Reportasje fra NITO Ingeniørblad nr. 07/2006 desember

%HTimer
%MMinutt
%SSekund
%-dDager
%HTimer
%MMinutt
%SSekund
%-wUker
%-dDager
%HTimer
%MMinutt
%SSekund
%HTimer
%MMinutt
%SSekund
%-dDager
%HTimer
%MMinutt
%SSekund
%-wUker
%-dDager
%HTimer
%MMinutt
%SSekund